Składniki:
• Ogórek gruntowy 1 sztuka
• Czosnek 2 posiekane ząbki
• Natka pietruszki – 2 łyżki posiekanej
• Kefir – 1.25 szklanki
• Awokado dojrzałe – 1 sztuka
• Sok z cytryny – 1 łyżka
• Przyprawy – sól, pieprz, chilli, skórka starta z cytryny
Sposób przygotowania:
Awokado obrać i pozbawić pestki. Ogórka obrać i pokroić na mniejsze części. W blenderze umieścić wszystkie składniki (ogórek, czosnek, pietruszkę, kefir, awokado, sok z cytryny, przyprawy) i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli chłodnik będzie zbyt gęsty, można dodać do niego odrobinę wody. Chłodnik przed podaniem warto dobrze schłodzić. Podawać w przezroczystych szklankach/miseczkach przyozdobiony plasterkami ogórka.
Źródło: drBarbara.pl | nominowana przez Mobile Trends Awards do NAJLEPSZEGO PROJEKTU 2015 w kategorii sport i zdrowie