Składniki:
– 50g sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu
– 1 pomidor
– 1/2 grapefruita
– 1/2 czerwonej papryki
– kilka listków sałaty rzymskiej
– 15 migdałów
– 1/2 niewielkiej cebuli dymki
– 1 łyżeczka pestek dyni
– szczypta pieprzu białego
– gałązka świeżego rozmarynu
Przygotowanie:
Liście sałaty ułożyć na talerzu. Dodać pokrojoną fetę, paprykę, pomidora i cebulę. Wycisnąć 1 łyżeczkę soku z grapefruita, a pozostałą część pokroić na drobne kawałki i dodać do sałatki. Posypać pestkami dyni, migdałami i rozmarynem. Doprawić odrobiną pieprzu i polać wyciśniętym wcześniej sokiem z cytrusa.
Kaloryczność: 261kcal
Białko: 13g
Tłuszcz: 17g
Węglowodany: 14g