Składniki:
– 150g chudego mięsa z indyka
– 150g kapusty kiszonej
– 300g mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka)
– 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
– 1/2 łyżeczki kminu
– 1/2 cebuli
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– pieprz cytrynowy, szczypta soli
– niewielka gałązka rozmarynu
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę, wraz z cebulą podsmażyć na patelni teflonowej, następnie dodać pokrojoną i odsączoną, kiszoną kapustę. Doprawić pieprzem, szczyptą soli i kminem. Pozostawić na patelni przez około 10-12 minut mieszając co chwilę. Pod koniec smażenia dodać rozmaryn i mielone siemię lniane.
Warzywa ugotować na parze z odrobiną soli. Ostudzić i polać oliwą z oliwek.
Kaloryczność: 348 kcal
Białko: 33g
Tłuszcz: 16g
Węglowodany: 18g