Składniki (na 1 porcję):
• Bulion – 1 szklanka
• Olej rzepakowy – 1 łyżka
• Cebula – 1 sztuka
• Czosnek – 1 ząbek
• Pomidory w puszce – 0.5 puszki
• Koncentrat pomidorowy – 1 łyżka
• Gruszka – 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Na oleju przesmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Do miękkiej cebuli dodać pokrojoną w kostkę gruszkę (kilka kawałków odłożyć do ozdoby), koncentrat pomidorowy, oraz pomidory z puszki. Całość podlać bulionem, przyprawić (np. pieprz, papryka słodka i ostra, tymianek) i gotować około 15-20 minut. Przed podaniem zupę zmiksować i podawać z pozostawionymi kawałkami gruszki.
Źródło: drBarbara.pl | nominowana przez Mobile Trends Awards do NAJLEPSZEGO PROJEKTU 2015 w kategorii sport i zdrowie