To niecodzienne, rześkie połączenie smaków w sam raz na lato. A że składniki (no, prawie wszystkie) są fit, polecamy z czystym sumieniem!
Mamy dziś dla Was ciekawy, dotąd nie przerabiany w Fit Magazynie przepis na sałatkę, w której najbardziej zielonym elementem jest kiwi.
Składniki:
- ½ gruszek z puszki lub dwa średniej wielkości owoce surowe
- 2 kiwi
- 1 awokado
- sok z cytryny
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej mięty
- 1 łyżka posiekanego świeżego estragonu
- ½ łyżeczki matcha, czyli proszku z zielonej herbaty
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie: Do miski wsypujemy obrane i pokrojone w kostkę awokado, kiwi oraz gruszki. Następnie dodajemy szczypiorek, miętę oraz sok z cytryny i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Do małego naczynia wrzucamy estragon, proszek z zielonej herbaty, oliwę z oliwek, łyżkę soku z cytryny i miód. Powstały sos winegret mieszamy i polewamy nim naszą sałatkę.
Gotową potrawę najlepiej podawać z grillowanym łososiem lub indykiem i bruschettami. Smacznego!
Źródło: 38 PR