Składniki:
– 4 niewielkie kromki pieczywa gryczanego
– 150 g mięsa wołowego
– 50 g sałaty roszponki
– 2 suszone pomidory
– 1 łyżeczka oleju z wiesiołka
– 2 łyżeczki mleczka kokosowego
– 20 g orzechów (proponuję brazylijskie lub nerkowce)
– cebula dymka
– 1/2 ząbka czosnku
– szczypta pieprzu
Chleb umieścić na kilkadziesiąt sekund na patelni, natrzeć czosnkiem, posmarować mleczkiem kokosowym, ułożyć sałatę skropioną olejem, dodać gotowane mięso (jak wspominałem, ja wykorzystałem już ugotowane) i pokrojone pomidory. Posypać cebulą, pieprzem i pokruszonymi orzechami.
Kaloryczność: 709 kcal
Białko: 40 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 81 g