Ciąża to niezwykle ważny okres w życiu kobiety. Troska o siebie i potomstwo jest wtedy kwestią niezwykle istotną. Niejednokrotnie wiąże się ona ze zmianą nawyków żywieniowych. Od czego warto jednak zacząć te zmiany? Pomocna może się okazać książka Anny Rogulskiej „Jedz dla dwojga, nie za dwoje”
„Jedz dla dwojga, nie za dwoje” – to praktyczny poradnik żywieniowy, który poprowadzi przyszłą mamę przez jeden z najpiękniejszych okresów w jej życiu. To, jak kobieta odżywia się w okresie poprzedzającym ciążę oraz w czasie jej trwania, jest bardzo ważne dla zdrowia zarówno matki jak i dziecka. Panie często dopiero w trakcie ciąży zmieniają swoje nawyki. Niektóre zaczynają jeść regularnie, a inne w ogóle zdrowo się odżywiać. Nie każda kobieta wie jednak, w jaki sposób skutecznie wprowadzić te zmiany do swojego życia.
Anna Rogulska przekazuje w ręce czytelniczek poradnik, który pomoże kobietom w przygotowaniu się do ciąży, a później w odpowiednim dbaniu o dietę. Nie brakuje w nim informacji opartych na aktualnych wytycznych i naukowych ustaleniach.
Czytelniczki znajdą w książce nie tylko cenne porady, ale i przepisy na zdrowe potrawy, przykładowy jadłospis czy informacje na temat składników odżywczych, które powinny dostarczać do organizmu dla siebie i dziecka.
Jak komponować posiłki, by były pełnowartościowe? Na które składniki odżywcze i produkty warto zwrócić szczególną uwagę oraz jak powoli wprowadzać u siebie zdrowe przyzwyczajenia? Odpowiedzi na te pytania można znaleźć w książce „Jedz dla dwojga, nie za dwoje”.
Źródło: PZWL